Now Reading
Unde vrei sa ajungi neaparat? La ce tara visezi? Te provoc… ca in maxim doi ani sa fii acolo!

Unde vrei sa ajungi neaparat? La ce tara visezi? Te provoc… ca in maxim doi ani sa fii acolo!

Visezi sa ajungi undeva, intr-o tara, intr-un oras, intr-o anumita vacanta, pe un continent concret! Si tot amani… si tot se preling anii, in timp ce continui sa spui ca intr-o zi vei ajunge si acolo.

Dar poate azi e ziua cand vei realiza ca orice vis, orice dorinta se poate indeplini. Tot ce trebuie sa faci este: fie sa fii impulsiv si sa pleci pur si simplu sau sa planifici pasii si iti garantez ca vei ajunge acolo! Si daca totusi nu o faci, atunci… restul sunt doar scuze! Atat! Scuze!

Care sunt pasii principali de urmat pentru a ajunge in tara/ orasul/ locul la care visezi?

– Sa cercetezi! Intereseaza-te cat costa sa ajungi acolo, care sunt preturile la cazare, la mancare, la transport… pentru a putea estima costul acestei vacante la care visezi. Iar la acestea mai adauga 10-15% marja pentru cheltuieli neprevazute.

– Cauta solutii de cazare gratuita sau cel putin mai ieftina. Exista prieteni si amici ai prietenilor care te pot caza la ei gratuit. Exista platforme precum Couchsurfing sau Hospitality Club, unde poti gasi localnici ce te pot caza. Sau poate ferme organice unde poti lucra si calatori in acelasi timp, precum WWOOF.  Daca totusi nu ai incredere in aceasta solutie, cauta hosteluri, camere sau apartamente mai accesibile pe AirBnB, HomeAway si altele de acest gen. Evita sezonul cel mai aglomerat, cand preturile sunt putin ingrasate si cazarile se imputineaza ca dintii in timp.

– Nu ai bani? Hai sa ne imaginam ca ai nevoie de 700 € sa mergi in aceasta vacanta. Creeaza o cutie, un borcan, un cont bancar si luna de luna (fara exceptie!!!) adauga acolo o suma fixa. Sa zicem ca 30 € / luna, ceea ce nu este chiar asa o catastrofa. Asta inseamna ca in decurs de doi ani de zile ai strans acest buget. In doi ani de zile iti indeplinesti visul, in loc sa il tot amani pentru ziua cand vei avea suficienti bani. Nu e totusi un pas inainte? Adapteaza sumele in functie de cazul tau particular.

– Taie dintr-o parte si pune in alta. Daca vrei sa iti indeplinesti acest vis si totusi simti ca nu vei reusi in doi ani sa strangi banii, atunci gandeste-te la ce poti renunta. La cateva tigari in plus pe luna, la o haina, la o iesire la cinematograf, la un pranz in locul unei caserole pregatita de acasa, la o mare si o imbatare. La ce? Caci daca stii ce vrei, vei lupta sa il atingi. Daca iti e clar, clar de cati bani ai nevoie, ii vei aduna. Dar uneori cu sacrificii. Nu esti dispus sa faci sacrificii? Atunci inseamna ca nu crezi suficient in visul tau!

– Nu ai timp? Da… nimeni nu are suficient timp, dar totul tine de alegeri. Daca aceasta calatorie nu devine o prioritate pentru tine, nu vei lupta pentru ea. Planifica din timp cand si cum vrei sa ajungi acolo si solutiile vor veni pe drum. Cautand vei descoperi. Explorand vei reusi.

– Cauta oferte de avioane, cauta oferte last minute, cauta pachete turistice si s-ar putea sa pleci chiar mai curand, pentru ca in ultima perioada preturile si accesibilitatea la astfel de oferte a crescut semnificativ.

– Ai grija la credite. Ce sigur nu recomand este sa fugiti la banca si sa luati un credit sa plecati in vacanta. Veti plati cel putin cu 50% mai mult si pentru ce? Mai bine cu banii cu care achitati taxele la banca si dobanzile (care niciodata nu sunt ca pe afis sau ca in reclama) va rasfatati in vacanta sau mai faceti inca una!

– Crede ca sigur vei ajunge acolo! Printeaza poze, povesteste cu cei ce au fost deja, conecteaza-te cu localnici, citeste forumuri, viseaza si fara nici un dubiu, iti spun… ca se va intampla! Dar sa crezi! Dincolo de orice impediment, de greutate, de risc! Crede!

Nu inchide aceasta pagina asa, pac, pac. 

Seteaza-ti o destinatie unde vrei sa ajungi in maxim doi ani!

Ceva maret pentru tine!

Si incepe sa iti construiesti visul ca pe o casa…

Caramida cu caramida.

Caci nici Roma nu a fost construita intr-o zi. 

Hai! 

Te provooooc!!!!

O destinatie! Un vis!

Sursa foto

Melodii pentru suflet. Oliver Shanti - o incursiune prin culturi, triburi, colturi ale lumii
Filme fara egal #3. The Imitation Game - despre decriptarea Enigmei lui Hitler
View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top