Now Reading
Unde să cumperi și să vinzi cărți ieftine

Unde să cumperi și să vinzi cărți ieftine

cumperi și să vinzi cărți ieftine

Toți cei care mă cunosc, chiar și puțin, știu că sunt o mare devoratoare de cărți. Permanent am teancuri, tomuri și scrieri ce urlă la mine a fi citite. Citesc cărți cum alții respiră aer. Ca să pot trăi.

De câțiva ani, la recomandarea unei bune prietene, am găsit o sursă nemaipomenită de unde cumpăr cărți în engleză și în germană, second-hand. Arată ca și noi, am avut doar experiențe pozitive cu ei.

”Uneori, pur și simplu simți nevoia să stai în canapea. Și să citești câțiva ani.”

În continuare ador să citesc în română, e așa de relaxant, dar ușor, ușor las loc și altor limbi străine. Mai ales cărțile de dezvoltare personală, spirituală și, mai nou, romanele prefer să le citesc în limba originală în care au fost scrise, pentru a evita traducerile care deseori lasă de dorit. 

Medimops.de este site-ul pe care intru constant și plasez comenzi dolofane de cărți. Transportul este gratuit la o comandă mai mare de 10 Euro, uneori au și coduri de reduceri suplimentare. De obicei, aleg cărți care costă doi, cinci, maxim zece euro, iar în magazine precum Thalia sau pe Amazon costă cel putin 15-20 de Euro. 

Tot aici poți găsi, mai ieftin, și manuale, culegeri sau cărți specializate pentru învățarea limbii germane.

După ce adun câteva teancuri de cărți citite, atunci intru pe momox.at, scanez codurile de bare de pe copertă și le revând, tot în sistemul de second-hand. Pregătesc astfel o cutie și, când valoarea cărților, cd-urilor și a DVD-urilor depășeste 10 Euro, transportul cutiei este gratuit. Menționez că nu primești mulți bani pe o carte la revânzare, uneori doar 15 cenți, unul, doi, trei euro, dar se face loc în casă, e sustenabil și ecologic.

Pentru pasionații ca mine, mai recomand și grupul de Facebook – The Modern Book Club. Este în limba română și sunt postate recenzii și recomandări de cărți, sunt împărtășite păreri și au și un subgrup de cumpărare și vânzări de cărți (în România doar).

Marie Kondo este de părere să avem în casă maxim 30 de cărți. Mai să îmi sară inima din piept când am auzit. Apoi, bre! am dublu doar în teancul de cărți ce așteaptă să fie citite. Însă, pe undeva ii dau dreptate, rostul cărților este de a călători, de a fi citite, de a ajunge pe noptiere, mâinile, mințile și inimile oamenilor. Donez, ofer cadou și vând sute de cărți pe an. Dar cele care mi-au rămas întipărite în ființă, rămân în biblioteca mea. Nu mă pot despărți de ele. Marie, sunt incurabilă!

A citi este, de fapt, o conversație.

Toate cărțile vorbesc.

Dar, o carte bună știe să și asculte. 

Mark Haddon

Succesul unei căsnicii?! Pasiunile comune sau valorile?
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top