Now Reading
Spiritualitate si superioritate… un fagas cam incalcit.

Spiritualitate si superioritate… un fagas cam incalcit.

Prin 2007 am inceput sa intrezaresc usa spre o noua carare in viata mea. In 2008, in Hawaii, am cunoscut o Kahuna, un fel de bastinasa initiata in tainele culturii si ritualurilor hawaiene. Datorita ei si a persoanelor pe care le-am cunoscut acolo, am pasit efectiv pe drumul spiritual al vietii mele. Uitandu-ma retrospectiv, aceasta calatorie interioara incepuse de fapt cu ani de zile inainte si toate elementele m-au condus spre insulele Hawaii, tocmai pentru a deveni si constienta de aceasta schimbare.

Am continuat cu meditatii, cu terapii, cu joaca cu energii, cu plimbat pe la porti energetice in Romania, meditat la poalele muntilor Himalaya intr-un ashram de-al lui Osho, cu Prananada si cate si mai cate. Eram efectiv insetata si cu cat exploram… cu atat eram mai fascinata de aceasta noua lume invizibila, de aceste energii pe care le simteam in interiorul fiintei mele. Visuri cu mesaje, sincronicitati fara egal, oamenii cu care rezonam altfel, vibratii care inainte imi erau necunoscute… toate devenisera parte din viata mea. Si odata cu ele am realizat ca si un dram de superioritate se atasase de mine.

M-am retras putin si am inceput sa observ natura. In maiestria si uimitoarea sa putere, este totusi atat de modesta, atat de cumsecade, atat de linistitoare. Nu se faleste, nu se da mare, nu da sfaturi. Ea sta acolo, ca exemplu de urmat, dreapta si consecventa.

Si am inteles ca asa ar fi frumos sa fie si cu spiritualitatea si oamenii spirituali. Cu cat simtim, intelegem, descoperim mai multe… cu atat mai modesti sa ramanem.

Ma zgarie la ureche cand aud: “noi vibram acum la un alt nivel decat restul populatiei”. Da, este adevarat, dar aceasta nu inseamna ca unii sunt superiori altora, ci pur si simplu urmeaza cai diferite de evolutie.

Ma doare cand vad oameni complet si total subversivi la “sfaturile gurului x si y”. Totul e relativ, totul merita adaptat la tine insuti. Ia ce ti se potriveste, asculta si admira, dar cu totii suntem fiinte divine, cu suflet care stie ce ii e mai bine… mai bine, decat stie orice guru sau maestru. Da, avem nevoie de ghidare si sustinere, dar una e sa primesti o mana de sprijin si alta e sa te urci in carca altuia complet.

Raspunsurile nu sunt in afara si oricat de spirituala, evoluata sau luminata e o persoana, nu va sti niciodata mai bine decat tine raspunsurile inimii tale. E drumul tau, e viata ta, e responsabilitatea ta. Asumati-le! Aud deseori: “Am fost la x si mi-a spus ca trebuie sa ma despart de sot si sa urmez calea y.” sau “Toti mi-au spus ca trebuie sa ma mut in alta tara.”. Pai, asta o simti tu in inima ta!!!! Ascult-o si o sa simti daca vrei sau nu vrei sa ramai cu acea persoana, in cadrul unei firme, pe plaiurile unei tari, de exemplu.

Mi se pare ca mai tot timpul cautam surse sa aruncam atat vina, cat si responsabilitatea pe altcineva. Ah, pai daca asa mi-a spus, asa am facut. Prin channeling mi-a fost transmis ca viata mea trebuie sa fie asa si pe dincolo. E calea ta, e alegerea ta, e responsabilitatea ta!!!! Si in asta consta cea mai frumoasa calatorie interioara. Sa iti asumi 100% faptul ca tot ceea ce gandesti, spui si faci iti afecteaza viata pe termen scurt, mediu si lung… constient sau inconstient.

Dar, sa revenim. A fi mai evoluati spiritual nu ne face superiori nimanui. A fi deschisi la lumi invizibile nu ne face mai buni decat cei care nu cred in asta. A sti sa facem sapte pozitii de yoga nu ne ridica pe 10 trepte deasupra celor care nu practica yoga.

Ci, din contra, a ramane oameni cu inima si bunatate fata de orice fiinta din lumea asta… ne face spirituali. A ajuta si a sustine pe oricine ne cere ajutorul, indiferent de frecventa vibratiei sau a punctului in care se afla… ne face umani. A fi prezenti si a ne bucura, uite asa fara motiv, de viata… ne face vii. Si ce conteaza, oare, mai mult? Sa fim mai buni ca altii sau sa fim mai buni decat noi insine, cei de ieri?

Si adu-ti aminteeeeee:

Esti 100% responsabil de tot ceea ce gandesti, spui si faci!

Iar asta iti afecteaza viata pe termen scurt, mediu si lung…

constient sau INCONSTIENT.

Sa nu te miri!

Sursa foto

As vrea sa fie totul ca la inceput! Zise ea. Si el adauga. Draga mea, nu pot sa iti promit ca vom fi o viata impreuna...
Filme fara egal #4. PS: I love you. Perfect de vizionat de Craciun
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top