Now Reading
Scrisoare de dragoste pentru finii mei…

Scrisoare de dragoste pentru finii mei…

De curand am primit onoarea de a cununa doua fiinte care tare, dar tare imi mai sunt dragi. In mijlocul nuntii m-au rugat sa le fac o declaratie romantico-siropoasa, cum imi sta mie in fire… dar cuvintele mi se astern mai usor cand le scriu, asa ca le-am promis o scrisoare, trimisa prin posta, ca pe vremuri, pe care am plamadit-o din toata inima si am parafat-o cu sigiliu si ceara.

Cu permisiunea lor… o las aici, ca amintire a unei nunti ca-n povesti, pentru un cuplu aparte, plin de iubire.

No matter, no matter what you do, I only want to be with you.

“In clipa aceea, intr-o singura clipita…la indemnul bland al Domnului… destinul a intervenit. Involburat la inceput, nelamurit nici el de minunatia sufletelor voastre vibrand. A proiectat doar galaxii pe un ecran… si intr-o privire, ca un semn al recunoasterii divine. Apoi s-a indantelat prin weekenduri prelungite si imbratisari intretaiate de nerasuflare si doua inimi, ce bateau la pas major. Drumuri si calatorii, doruri si impartasiri la ceas nocturn, din paturi separate de un fus orar incapatanat.

Iubire s-o fi chemand trepidatia aceasta din sange? Iubire o fi oare ce ii innebuneste pe fluturii astia sa zboare in cercuri in stomac, de nici un dumicat nu mai pot inghiti? Iubirea o fi de vina pentru insomniile acestea, ce trec val-vartej in timp ce eu visez, fara voie, la noi doi, plimbandu-ne de mana prin viata? Iubire o fi aceea ce ma face sa povestesc prietenilor pe la petreceri despre minunatia intalnita printr-o aparenta coincidenta si care mi-a furat pamantul de sub picioare si totul s-a intors cu susul in jos? Desi coincidente nu exista, doar sincronicitati divine!

Iubirea bat-o vina, tare frumoasa mai e! Fac oamenii tot felul de minunatii daca vine in supradoza! De exemplu, sa-si impacheteze viata in cutii de la Obi si sa o porneasca spre unde nu doreau, doar pentru a-si petrece serile privind omul iubit in ochi, nu pe Facetime. Sa se mute burlacii din casa parinteasca intr-un loc nou unde trebuie sa isi adune singur firimiturile!

Dar, pana la urma, nu e viata de fapt o cutie de creioane colorate cu care sa ne desenam si sa ne redesenam existenta, zi dupa zi? Nu e viata un balon cu aer, ce ne urca si ne coboara dupa toanele vantului si ale iubirii, prin mii de stari, unele mai intortocheate ca altele? Nu e viata oare un caleidoscop de mozaic, ce se reaseaza dupa cum moara, guvernata de bataile inimii, il tot roteste? Nu e viata o carte caligrafic scrisa, impartita pe capitole care par a fi fara sens si care prind contur abia cand se inlantuiesc? Nu e viata asta o necunoscuta, fermecatoare, ca o femeie parfumata si magica, tocmai prin nestiinta a ceea ce ne asteapta? O fi ea toate acestea, dar viata neatinsa de iubirea perfecta, neimpartasita sub clar de luna si Bolero cu jumatatea inimii tale, neindulcita cu acadele verbale si vorbe aromate, netraita cu palmele impreunate… ar fi… cam goala, stearsa ca o poza alb-negru facuta in graba.

Iubirea voastra ar putea fi muza pentru un nou film Disneyland, cu printi si printese, cu “a fost odata ca niciodata” si “forever and ever”. Asa de gingasa si romantica, cum mai rar mai gasesti. Motivanta si mereu in dornicie de a fi mai plina, mai profunda. Incurajatoare cat sa va legati pirostriile pe viata si dincolo de ea. Suava ca susurul unui parau de munte. Categorica si cu raspunsuri clare, ca sa nu fie loc de interpretari si explicatii. Metamorfozanta, caci nici unul dintre voi nu mai este cum era la inceput…

Scumpii mei, vor veni multe peste voi. Calatorii, mutari, copii, vesti bune si unele mai putin fericite, momente extrem de dificile si altele complet paradisiace, cumpene si leagane, oameni frumosi si altii invidiosi, sanse si pierderi, treceri si veniri, cate si mai cate, unele vrute altele nevrute. Orice va aduce vantul schimbarii in viata voastra, sa reveniti iarasi si iarasi la momentul din cadrul ceremoniei de la biserica si al nuntii, unul intr-unul, unul pentru celalalt. Cand unul cade, celalalt sa il sprijine, cand unul se ridica, sa il ia in brate si pe celalalt, cand unul plange, celalalt sa ii sarute lacrima si cand radeti, sa o faceti impreuna. Am incredere ca ce Dumnezeu a legat atat de magic, prin acea clipita, cand destinul a intervenit… nimeni nu are sa dezlege!

Sa fiti binecuvantati cu mini-variante ale voastre, care sa chicoteasca prin casa voastra veseli, sa va umple inimile cu iubirea lor neconditionata, sa ii alinati la pieptul vostru si sa ii acoperiti de sarutari de noapte buna. Sa fie cerul vostru instelat si voi soarele lor.

Va iubim dincolo de cuvinte, infinit! Si sa ne fim alaturi, ca o familie mare spirituala, oricat ne e harazit si orice vom face, sa o facem cu, prin si pentru iubire! Viva, Viva Iubirea!”

No matter what you do… I only want to be with you!

I don’t know what it is that makes me love you so.
I only know I never want to let you go
‘Cause you started something, can’t you see.
Ever since we met you’ve had a hold on me.
It happens to be true, I only want to be with you.

It doesn’t matter where you go or what you do.
I want to spend each moment of the day with you.
Look what has happened with just one kiss.
I never knew that I could be in love like this.
It’s crazy but it’s true, I only want to be with you.

You stopped and smiled at me,
I asked if you cared to dance,
you fell into my open arms,
I didn’t stand a chance.

Now, listen, honey, I just want to be beside you everywhere.
As long as we’re together, honey, I don’t care
‘Cause you started something, can’t you see.
Ever since we met you’ve had a hold on me.
No matter what you do, I only want to be with you.

Barbatilor nu le place (deloc) sa li se umble prin telefon. Punct.
Am invatat ca toate lucrurile au un anotimp al lor!
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top