Now Reading
Pentru iubitorii de costite… 2 recomandari in Viena. Ce sa mai! Te lingi pe degete!

Pentru iubitorii de costite… 2 recomandari in Viena. Ce sa mai! Te lingi pe degete!

Da, stiu, ar trebui sa mananc mai multa salata, sa beau mai multa apa cu lamaie, sa pescuiesc partea mai slaba a puiului si sa mananc mai sanatos. Dar ce sa fac, daca mie imi place grasimea? Sunculita, slanina cu ceapa, coaste si costite… mmmhhh, deja imi ploua in gura doar gandindu-ma la ele. Am fost vegetariana un an, pana am ajuns sa visez noaptea gratare sfaraind si am inteles ca poate pentru unii, asa ca mine, destinul culinar are alte planuri.

In cautarile mele prin Viena de locuri unde se pot infuleca costite bune, am incercat diferite restaurante, am intrebat cunoscatori gastronomici sau prieteni mai gurmanzi (si mai dolofani). Dupa aproape 6 ani de cercetari, am ajuns sa detin adresa a doua locsoare preferate, unde imi place sa mai poposesc din cand in cand. Rar… ma straduiesc din greu!

Doresc doar sa atrag atentia ca gusturile nu se discuta si ca ceea ce mie mi se pare delicios, altcuiva i se poate parea groaznic. Asa ca nu ma credeti pe cuvant, poate sunt si altele mai bune. Dar mie acestea mi-au intrat la suflet!

1. Brandauers Schlossbräu 

Este foarte aproape de Schönbrunn, de intrarea spre gradina zoologica de la Hietzing. Cea mai apropiata statie de metrou este Hietzing, iar adresa exacta este Am Platz 5. Restaurantul salasluieste intr-un gang, mai ascuns necunoscatorilor, in spatele unei statii de autobuz, vis-a-vis de o biserica frumoasa. Austriecii declara ca aici sunt cele mai bune coaste din oras, iar pe Tripadvisor este promovat la fel.

Am invatat din greseli si am promis sa le impartasesc si altora. Cea mai importanta lectie invatata aici este: oricat de foame iti este, oricaaaat de mare pare ca e golul ce te roade in stomac, nu iti lua singur o portie normala de costite. Este imensa. Chelnerul iti aduce o tava pe care strajuiesc apoteotic niste cartofi deliciosi, gatiti la cuptor, alaturi de ceapa. Peste ei se lafaie trei randuri suprapuse de ribs, ce ti se topesc in gura! Totul asezonat cu salata si trei sosuri diferite.

Dar am si vesti mai bune, au si portie mica. Mica conform standardelor lor, eu ma incadrez numai bine in ea, chiar mai raman ceva ramasite nedevorate ca in Ice Age, pana la buza osului. In 2017, inceput de 2018, pretul unei portii mari (perfecta pentru doua persoane) este de 17,50 Euro, iar pentru o portie mica 14,50 Euro.

Daca va plac costitele in stil american, cu sos Barbeque, atunci va dezamagesc… acestea nu sunt asa. Nu le pot descrie, dar pur si simplu ti se topesc in gura.

Vara au si terasa deschisa, unde mie chiar imi place sa merg. Pentru rezervari puteti suna la 004318795970.

2. The Brickmakers

De pe Mariahilferstrasse se intra pe Zieglergasse si la numarul 42 gasesti un lacas creat de mari iubitori culinari. Au un meniu bogat si mancare foarte buna, alaturi de specialitati delicioase de bere. Pe ultima bere neagra, din entuziasm, am reusit sa o vars cu brio pe blugii sotului meu.

Coastele sunt gatite, mai degraba, in stilul american, fragede si savuroase. Portiile nu sunt asa mari, dar eu zic ca e suficient pentru o masa. Mi-a mai placut si salata “Vogelsalat cu nuci caramelizate si pere”, pe care am descoperit-o dupa Revelion, cand nici nu mai puteam sa ma uit la carne, daramite sa o mai si mananc. Pretul pentru o portie de 500 g de Baby Back Ribs este de 14,50 Euro, iar pentru cea de 700 g este 19,90 Euro.

Numarul lor de telefon este 004319974414.

Pofta mare, mare!

Sursa foto

 

 

 

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top