Now Reading
O aplicație Wow pentru îmbogățirea vocabularului în germană

O aplicație Wow pentru îmbogățirea vocabularului în germană

invatare germana

Nu știu alții cum sunt, dar, pentru mine, a învăța germana online nu a fost cea mai eficientă soluție. Sunt de modă veche, am nevoie de cărți, caiete, pixuri colorate, markere. Și chiar și așa, uite-mă după nouă ani tot bibilind la această limbă complexă.

Însă, am descoperit o aplicație mobilă genială pentru îmbogățirea vocabularului: WordBit German. Menționez însă că este în germană-engleză, dar, am observat că de curând a apărut și varianta germană-română, dar nu am testat-o. E valabilă pentru Android, încă se lucrează la varianta pentru iOS.

Beneficiul major al WordBit German este că îți blochează ecranul cu câte un cuvânt și nu poți intra în telefon până nu îl bifezi ca știut, neștiut sau nesigur. Dacă, din fire, ești o persoană foarte harnică, atunci e posibil să intri des, proactiv, în aplicațiile de învățat limbi străine. De obicei entuziasmul e mare la început și după aceea intri tot mai rar – sau cel puțin așa am făcut eu. Însă, la această aplicație, dacă deschizi telefonul de 50-100 de ori pe zi, atunci vei fi expus direct la tot atâtea cuvinte.

Au multe opțiuni pentru a-ți facilita învățarea, precum alegerea nivelului, selectarea tematicilor de interes, audio pentru pronunție și exemple extrem de bune la fiecare cuvânt. Am învățat mai multe din aceste exemple de-a lungul anilor, decât din cărți sau cursuri.

Poți, de asemenea, să îți creezi propriile categorii, să repeți cuvintele neștiute, să faci Quizz-uri, să vezi și poze atașate la cuvinte (la nivelul de începători) etc. Ce mai, o adevărată bijuterie lingvistică!

Dacă ești în căutare de informații mai generale despre cursuri testate de mine în Viena, aici poți răsfoi un articol mai detaliat. În plus, pe site mai este și un articol cu cea mai detaliată analiză de piață – de la cursuri gratuite la fonduri de integrare.

Dacă folosești cu brio și alte aplicații, dă-mi și mie de veste, ca să fie cu inspirație.

Să fie cu folos!

 

Cartierul 7 - ”Neubau” - Cultural, creativ, culinar
Cartierul 6 - ”Mariahilf” - Promenada shopping-ului
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top