Now Reading
Nu subestima puterea lui +1 in exercitiile fizice!

Nu subestima puterea lui +1 in exercitiile fizice!

Am inceput in luna septembrie cel mai mare challenge personal de declutter al lucrurilor din viata mea. Am povestit pe indelete aici. Chiar aduce schimbari majore in tine, ca fiinta, in momentul in care casa ta nu mai este muzeu sau depozit, ci un camin.

Aceasta provocare a lansat in mine o racheta, o nevoie, o dorinta. Aceea de a ma scoate din zona de confort luna de luna, mai ales acum, in perioada de concediu maternal, cand ajungi sa fii pe locul doi destul de des, dupa prioritatile bebelusului. Asa ca, a urmat o noua luna, cu un nou challenge, promovat tot in grupul nostru de sisterhood international Bodyology Privé. In fiecare zi, timp de 21 de zile, sa citim 20 de pagini sau sa vizionam/ ascultam ceva motivational timp de 30 de minute in fiecare zi. Nu am simtit acest lucru ca pe o provocare, pentru ca a citi este un obicei pentru mine, ma ofilesc daca nu savurez macar cateva pagini pe zi. Oriunde ar fi asta, in metrou, pe toaleta, inainte de culcare, in timp ce gatesc etc. Nu am posete mici, ci doar mari, pentru ca intotdeauna trebuie sa fie loc pentru o carte si pentru sticla mea de apa. Deseori imi uit cheile sau telefonul, dar niciodata apa si cartea.

Asa ca, in luna noiembrie am simtit o dorinta de nestramutat sa ma provoc iarasi. Unde e loc de schimbare? Unde e nevoie de imbunatatiri, m-am intrebat? Ah, sport si exercitii fizice! Pe care le fac, dar neregulat. Asa ca am ales un challenge buddy, o prietena draga mie, care este un munte de consecventa, si am pornit la drum impreuna. Am stabilit sa incepem de la 30 de abdomene pe zi si sa adaugam una noua, in fiecare zi. Timp de 21 de zile. Doar ca i-am dat de gust, asa ca, am prelungit provocarea cat sa ajungem la 100 de abdomene pe zi, asta inseamna 70 de zile de challenge personal, in doi. In fiecare zi ne trimitem o poza cu moaca noastra, in mijlocul procesului sau la final, asa ca dovada si, deseori, de amuzament. Ne-am hlizit zicand ca o sa facem un colaj la final, sa ne ramana amintire. Si credeti-ma nu sunt poze de le posteaza lumea pe retele sociale, ci strambaturi, ochi dati peste cap, poze facute chiar cand e greu. Deseori trimise la miez de noapte, pentru ca atunci am prins timp sa facem abdomenele.

Ce am invatat din acest challenge, inca in plina desfasurare? Ca am subestimat major puterea lui +1 pe zi. A face 30 de abdomene nu e asa greu, simti acolo disconfort, dar nu tragi de tine. Insa, ajungand dupa 21 de zile la 51 de abdomene pe zi… eh, da, acestea se resimt. Si pentru ultimele chiar depui efort. Cum spunea Ali, faimosul boxer: “incep sa numar, abia cand incepe sa doara!”. Pentru ca atunci are loc schimbarea. In disconfort, in afara zonei de pufosenie personala, fie ea mentala, fizica sau emotionala. Atunci se dezvolta si muschiul, cand trage sa mai faca inca un +1. Poate pentru unii a face 50 sau 100 de abdomene fara pauza este o nimica toata. Poate pentru altii este de neconceput. Pentru noi doua, dupa o nastere naturala la mine si doua cezariene la ea, 30 de abdomene era acolo, la limita usor-greului. Cu siguranta a face 100 va fi dificil, dar foarte posibil, pentru ca adaugam zi de zi inca o bucatica de putere.

Desi suntem doar la jumatatea drumului, rezultatele se vad. Si inainte de toate se simt. Hai, ca e abdomenul mai “plat” ca inainte, asta e un mare plus. Dar bucuria din tine ca te tii de o promisiune fata de tine insuti, ca te dedici, ca, desi azi esti obosit, vrei neaparat sa faci ce ti-ai propus, ca esti determinat si consecvent… eh, acestea sunt mici caramizi care intaresc taria ta de caracter si increderea in sine. Iar acestea, redirectionate ulterior si in celelalte domenii ale vietii tale, garantez ca vor aduce rezultate vizibile.

Am gasit o cutie mai veche, primita cadou de la sotul meu de la Sabon. A devenit cutia increderii, concept inspirat de la Inoza, pe care o citesc cu sfintenie. Aici am adaugat ce imi e mie mai drag si are legatura cu increderea in sine. Medalia de la primul meu semi-maraton, foile pe care imi notez zilnic evolutia provocarilor in care ma lansez, bucati din scrisori de recomandare primite de la fosti colegi sau sefi si care sunt atat de frumoase, citate inspirationale etc.

Te invit sa il iei pe +1 de toarta si sa alegi ceva, ceva oricat de mic, oricat de mare si sa le faci zi de zi. Pot fi 5 secunde de recunostinta, 10 flotari, 15 pagini citite, 20 de minute de plimbare, un capitol nou scris pentru cartea ta, un articol redactat pe zi, 10 minute de ajuns mai devreme acasa la familia ta, 30 de minute fara tehnologie pe zi. Idei sunt cu nemiluita, decizia este importanta. Si apoi adauga +1 pe zi, o secunda, un minut, inca o sfortare, inca un pas inspre ce iti doresti sa atingi.

PS: De la redactarea acestui articol, am finalizat provocarea de a ajunge la 100 de abdomene. Asa ca, alaturi de aceeasi prietena, ne-am lansat in urmatorul Challenge: 100 de zile de 100 de abdomene + 60 secunde de Plank. 6 Pack scrie pe noi!!! Glumesc (desi sper sa nu fie doar o gluma, ci o realitate), chiar i-am dat de gust si a fost tare ciudata ziua in care nu a trebuit sa fac abdomene. Parca imi lipsea ceva esential, ca spalatul pe dinti.

“Suntem ceea ce facem in mod repetat.

Prin urmare, excelenta nu este o actiune, ci un obicei.”

Aristotel

 

Currently Channelling: Lara Jean
Filme fara egal #14. Amazing grace. EXCEPTIONAL. EXCEPTIONAL. EXCEPTIONAL.
View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top