Now Reading
Filme fara egal #13. Molly’s Game… despre poker exclusivist, putere feminina si reinventare de sine

Filme fara egal #13. Molly’s Game… despre poker exclusivist, putere feminina si reinventare de sine

De mult, cam prea de mult, nu m-a mai tinut un film cu sufletul la gura ca acesta. Dincolo de miezul noptii. Recomand a se vedea cu mintea limpede, caci replicile inteligente, miezul filmului, lectiile de viata ascunse printre randuri, rapiditatea cu care se misca ideile si imaginile si insasi personajul feminin in grandoarea lui sunt coregrafiate intr-un mod genial.

Un film ce are momentan 7.5 pe IMDb, dar care merita mai mult. Un film despre povestea adevarata a lui Molly Bloom. Cine o fi si tantita aceasta, m-am intrebat la inceputul filmului, nu am auzit niciodata de ea?! Molly, fosta schioara olimpica de freestyle, a gazduit in America, timp de zece ani, cele mai exclusiviste si costisitoare partide de poker underground, asta inainte de a fi arestata in toiul noptii de catre 17 agenti FBI echipati din cap pana in talpi. Un film ce ecranizeaza cartea ei, in care face destainuiri despre serile in care statea in aceeasi camera cu milionari, mafioti rusi, actori celebri si cei mai bogati oameni ai lumii. Toti impatimiti ai jocului. Rula milioane de dolari cu o usurinta de neinteles, nefiind camatara si neavand o armata de batausi suparati, care sa ii recupereze pierderile.

Dar e mai mult de atat. Pentru mine au ramas profund impregnate valori umane, urme de caracter dincolo de interese, importanta covarsitoare a parintilor si a exemplelor preluate din familie, rani sufletesti si lacomia pentru iluzia puterii si a castigului. Despre a gasi omul potrivit care sa creada in tine si curajul de a o lua de la capat. Iar si iar. Si cine ar fi crezut ca s-a descoperit un miros specific care induce jucatorilor dorinta de a paria pe sume mai mari? Mare mai e ograda Domnului!

Va zic, un film exceptional!

Dintotdeauna mi s-a zis ca vorbesc prea repede, dar femeia asta e “data dracului”, vorba romanului. Are o ferocitate in gandire si o viteza a replicilor, combinata cu o diplomatie in a rosti ce trebuie, cum trebuie, incat m-a dat gata. Pacat ca la cotitura vietii a ales cararea mai intunecata, putea deveni the best in orice domeniu isi dorea. Dar asa e lumea, mai cazi, te mai ridici, esuezi, inveti, te descoperi si te tot re-descoperi.

Molly’s Game… tradus la noi “Jocuri secrete”. In rolul principal o puteti admira pe Jessica Chastain, care joacă alături de Kevin Costner, Michael Cera, Chris O’Dowd, Idris Elba si Jeremy Strong.

Ce sa mai! Merita! Parol!

PS: Acusi ma obsedeaza femeia!

Stau si citesc desprea ea de cateva ore. 

I-am zis sotului: "Dragule, sa nu iti faci nicio grija, cu mine nu te vei plictisi niciodata!"
Idee de vacanta in Austria: La Florin si Irina in vizita, de unde Alpii te imbie la o priveliste de vis
View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top