Now Reading
Filme fara egal #11. Goodbye Christopher Robin… despre povestea lui Winnie the Pooh si mult mai mult de atat

Filme fara egal #11. Goodbye Christopher Robin… despre povestea lui Winnie the Pooh si mult mai mult de atat

Nu sunt un mare fan animatii, iar fiica mea nu e suficient de mare incat sa fi ajuns sa ii citesc cartile Winnie the Pooh. Asa ca, de “vina” este o raceala crunta ce m-a tintuit la pat, determinandu-ma sa caut un film la care sa ma relaxez. Asa am dat peste Goodbye Christopher Robin, a 10-a recomandare din seria de 100 Filme fara egal.

Mi-a depasit cu mult asteptarile acest film! Am ras si am plans. Am suspinat si am dat dezaprobator din cap. Am simtit si am trait sentimentele lor. Am dat pauza si am lasat unele cuvinte sa isi faca loc prin mine. De ce il recomand?

In primul rand trage o privire la trailer, pe IMDb are 7,2:

In al doilea rand pentru ca sunt pasionata de biografii, sa inteleg cadrul mai larg al crearii unei opere de arta, fie ea carte, soneta sau tablou. In anul 1926, autorul A.A. Milne, avandu-l ca sursa de inspiratie pe fiul sau C.R. Milne, a scris cartea pentru copii Winnie the Pooh, declarata de curand “cea mai iubita carte de copii din intreaga lume”! Mi se pare fascinant, ca acum, peste 92 de ani, sa pot retrai, la o alta scala, clar interpretabila si incomparabila, ce s-a intamplat atunci in Anglia.

In al treilea rand, mult mai important, filmul este plin de lectii de viata, mai ales pentru parinti. Dar nu numai. De exemplu, mi-a placut un citat al doicii Olive: “A person should do the things the person loves, with the people a person loves. Because you never know what happens next.” (O persoana ar trebui sa faca ceea ce iubeste, alaturi de persoanele pe care le iubeste. Pentru ca niciodata nu stii ce urmeaza in viata). De la educatie, la a avea grija de ceilalti; de la a fi nemotivat la a gasi inspiratia necesara scrierii unei carti; de la momente de cumpana in viata, la eliberare sufleteasca prin natura si joaca; de la privirea copilului tau jucandu-se cocotat prin copaci, la a primi o scrisoare in care esti informat ca acesta a murit in razboi; de la desene schitate pe o coala de hartie, la a invata despre emotii si trairi din replicile fiului tau. Oh! as putea continua cu zeci si zeci de randuri! Dar mai bine va las sa vedeti filmul.

Christopher Robin: Dumnezeu sa ii binecuvanteze

pe mama, pe tata, pe tine. Amin.

Olive: Nu ai uitat totusi pe cinea?

Christopher Robin: Pe cine?

Olive: Ia mai gandeste-te!

Christopher Robin: Pe mine!

Am uitat sa ma binecuvantez pe mine!

Dumnezeu sa ma binecuvanteze pe mine! 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top