Now Reading
Filme fara egal #10. Hacksaw Ridge… despre puterea inimaginabila a exemplului

Filme fara egal #10. Hacksaw Ridge… despre puterea inimaginabila a exemplului

Perpetuu caut filme care sa ma lase fara cuvinte, care sa imi aduca aminte de latura umana a noastra, de principii, de credinta, care sa ma tina cu respiratia taiata si degetele inclestate pe popcorn.

Insa rareori imi e dat sa gasesc cate unul… iar atunci, cand totusi ni se intalnesc drumurile…, il pun in cufarul meu emotional si mai nou aici, pentru cei in cautare de filme speciale.

Hacksaw Ridge, tradus in romana “Fara arma in linia intai”, regizat de Mel Gibson si ecranizat in 2016, cu Andrew Garfield in rolul principal, a ajuns deja sa aiba 8.2 pe IMDb. Este inspirat din povestea adevarata a soldatului Desmond Doss, care a luptat in Al Doilea Razboi Mondial in Japonia.

Pe langa faptul ca a luptat ca infanterist FARA a purta arma, a reusit ca, intr-o singura noapte, sa salveze, rand pe rand, 75 de soldati, ramasi pe campul de lupta.

Momente de cumpara, iubire, sinceritate, puterea de a lupta pentru ceea ce crezi, vointa de fier si puterea exemplului, tristete si durere in razboi, influenta familiei asupra copiilor, Dumnezeu, umanitate… cate si mai cate… in doar un singur film. Ce sa mai! cuvintele sunt sincer de prisos, mai jos puteti vedea trailer-ul.

“Nu stiu cum as putea sa mai traiesc cu mine insumi,

daca nu raman fidel credintelor mele.”

Desmond Doss

Nu vezi cum se scurge timpul in clepsidra prezentului?
Peste 250 de carti, din acelea pe care le citesti pe nerasuflate!
View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top