Now Reading
Daca un singur punct ar fi fost ratat, eu as fi fost in alta parte, traind alta viata.

Daca un singur punct ar fi fost ratat, eu as fi fost in alta parte, traind alta viata.

Am momente, in decursul zilei, cand ma scald intr-un sentiment de recunostinta si ma minunez cum se incolaceste viata in jurul unor decizii si se desfac apoi drumuri nebanuite, care iti pot schimba complet traseul.

Iata un exemplu din viata mea, de insiruire sublima de evenimente si, daca un singur punct ar fi fost ratat, eu as fi fost in alta parte, traind alta viata.

Acum multi ani firma la care lucram, parte din grupul Realitatea&Catavencu, a dat afara peste 200 de oameni cu o saptamana inainte de Craciun. Parea capatul lumii nu doar pentru mine, ci si pentru colegii mei, deoarece am ajuns de azi pe azi someri.

Am reusit sa ma angajez la o firma ce apartinea de Siemens, perioada pe care o consider cam cea mai neagra si neplacuta din punct de vedere profesional pentru mine, dar unde am cunoscut o fiinta ce imi e tare draga si care, cu timpul, mi-a devenit un prieten de diamant. El avea un start-up, orientat pe tururi virtuale si am devenit instant atrasa de concept. Mi-ar fi placut sa am si eu propria mea firma in acel domeniu, dar moralitatea nu imi dadea voie sa ii fur conceptul. Pana intr-o ziulica, cand destinul se joaca cu tine si te pune la incercare. Dorea sa vanda firma cu toata aparatura si know-how-ul, asa ca am spus Daaa fara sa clipesc. Am continuat in paralel cu serviciul sa dezvolt acest start-up alaturi de prietenul meu de atunci.

In planul meu de dezvoltare a companiei, am ajuns sa discut cu mai multe firme din domeniul IT si am rezonat cu directorul uneia dintre ele. Am ajuns curand sa iesim mai des in oras, eu cu prietenul meu si el cu prietena sa, cautand solutii mutuale sa ne crestem afacerile pe baza de parteneriate strategice.

Peste aproape un an iarasi au fost facute restructurari si, alaturi de dorinta mea de a scapa de job-ul la Siemens, am luat in brate cateva salarii compensatorii si am plecat iar libera prin viata. Mi-am promis ca o sa calatoresc, asa ca vreo trei luni m-am plimbat prin Europa si India.

La intoarcere am continuat sa vand serviciile firmei achizitionate, dar era dificil ca un cuplu sa traiasca bine din aceasta activitate. Cum viata bate filmul, fix in acel moment, prietena partenerului nostru de la firma de IT cauta un manager de vanzari pentru un grup de firme din domeniul HR. Am fost la interviu si am batut palma de pe o zi pe alta si asa am inceput o noua carare. In acea perioada inima imi spunea ca trebuie sa fac ceva schimbari in viata mea sentimentala si, dupa multe nopti nedormite, am luat decizia sa ma retrag si din firma noastra si din relatie. A fost o decizie tare grea, pentru ca sufletul imi era asternut acolo ca zaharul pudra pe o prajitura, dar ceva din interior tipa dupa aceasta schimbare.

Dezamagirile cu barbatii s-au perindat ceva luni prin viata mea, incat ajunsesem sa imi pierd speranta, asa ca, mai mult ca amuzament, dar cu un dram de sarcasm atasat, mi se parea ca o sa raman baba batrana cu un teanc de carti langa mine si patru catei.

Insa, cum Universul stie el sa le potriveasca matematic, a ciocanit la usa mea si mi-a readus speranta in brate. Un client, cu care colaboram la serviciu de luni de zile si cu care tineam legatura saptamanal pentru niste proiecte de recrutare, m-a invitat la o poveste de viata si o cafea si asa s-a infiripat o poveste de dragoste. Dar care, dupa trei luni, parea si ea sortita despartirii, deoarece primise o sansa de promovare in Austria.

Toata viata am urat limba germana si m-am ferit de tarile vorbitoare de aceasta limba, ce suna ca bataia in capul meu. Dar, cu cat fugi de ceva, cu atat te bantuie mai strasnic, asa ca dupa alte nopti nedormite, viata urma sa mi se schimbe pe veci. Am plecat si sunt aici si astazi, am imbratisat germana cu tepi si Austria mi-a devenit Acasa.

Si ma intreb… daca nu as fi cumparat firma atunci sau daca nu as fi cautat parteneri strategici, daca nu m-as fi dus la unul dintre toate aceste interviuri, daca nu as fi lucrat cu drag in vanzari, daca nu as fi ales sa ies din acea relatie… daca… si iar daca… eu astazi nu as fi fost aici, locuind in tara cu cea mai ridicata calitate a vietii, alaturi de sotul meu, avand o familie la care am visat ani de zile, traindu-mi zilele asa cum mi le doresc.

De aceea mi se pare atat de important sa ne urmam inima, sa luam decizii, sa cunoastem oameni, sa iesim din carapace, sa avem curajul sa schimbam, sa dam glas intuitiei, sa ne urmam instinctul… caci niciodata nu stim unde ne conduc.

Sa avem curaj,

sa ne traim viata asa cum o dorim.

Sursa foto

Nu mai vreau sa spun niciun cuvant. Doar tine-ma in brate!
O pilda adevarata despre timpul pe care il acordam celor dragi
View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top