Now Reading
Daca nu esti dispus sa daruiesti acum 1 leu, nu o vei face nici cand vei fi bogat!

Daca nu esti dispus sa daruiesti acum 1 leu, nu o vei face nici cand vei fi bogat!

“Foloseste-ti maruntul din buzunar pentru a sustine schimbarea lumii…” (Anthony Robbins)

Am citit zeci, poate sute de biografii si continui sa caut, in vietile oamenilor pe care ii admir, principii de viata, secrete de aplicat, lectii de invatat… pentru a-mi imbunatati viata, dar, in acelasi timp, pentru a aduce o raza de soare si in jurul meu.

Acelasi concept l-am intalnit iar si iar, din nou si iarasi din nou, in aproape toate biografiile rasfoite si in vrafuri de carti de dezvoltare personala si spirituala. Acest concept e simplu, dar la fel de simplu de trecut peste el.

Sa donezi, sa investesti in altii, sa ajuti si sa oferi cu bucurie macar 5% din venitul tau lunar.

Stiu ce vei spune… ca si asa este mic, de unde sa mai si daruiesti?

Dar cum afirma atat de intelept Anthony Robbins

If you won’t give a dime out of a dollar,

you won’t give 1 million $ out of 100 million dollars either!“.

Si este intru totul adevarat! Daca nu donezi 10 centi dintr-un dolar acum, nu vei dona nici 1 milion $ din 100 milioane de dolari. Desi pare ca, daca te-ai imbogati peste noapte, bunatatea nestavilita va da buzna pe usa, in 99,999% din cazuri nu va fi deloc asa!

Asa ca e important sa iti obisnuiesti subconstientul sa ofere de acum, iar motivele sunt multiple. Iata doar cateva dintre ele:

1. Vei aduce o bucurie in viata persoanei pe care o ajuti.

2. Sentimentul de contributie creste exponential si, de asemenea, bucuria ca ai adus un bulgare de sustinere in acest Univers maret.

3. Subconstientul tau intelege mesajul abundentei. Daca am suficient, ofer. Oferind, imi invat creierul sa inteleaga ca eu am mai mult decat am nevoie si atunci energia abundentei va incepe sa curga.

4. Poti sustine cauze mai importante, antrenand si prieteni sau oameni deschisi catre acest concept.

5. Nu vei sti niciodata cum poti schimba profund viata unui om, printr-un gest pe cat se poate de marunt. De exemplu, Anthony Robbins, intr-o zi, pe cand nu avea nimic de mancare pe masa, a primit un cosulet cu mancare calda de la un vecin darnic. Aceasta experienta l-a transformat atat de profund, incat a creat Fundatia Anthony Robbins, prin intermediul careia a hranit 42 de milioane de oameni in 38 de ani. Efectul de fluture si-a spus cuvantul, ce sa mai spunem!

Asa ca, oricat de marunt sau de nesemnificativ pare, poti incepe sa donezi 5-10% din venitul tau lunar! Nu maine, nu peste un an, acum… e un moment propice!

Nu sunt o sustinatoare a aruncatului cu bani pe ici pe colo, ci o impatimita a ideii de “a invata pe cineva sa pescuiasca mai degreaba decat sa ii dai doar pestele”. Caci pestele e devorat si apoi foamea reapare, in timp ce, daca inveti pe cineva sa deprinda arta pescuitului, atunci isi va procura singur pestele.

Cauta familii si ajuta-le, sustine copii cu materiale educative, doneaza la orfelinate ingrediente indispensabile pentru gatit, animale parasite sa gaseasca un stapan, visuri pierdute sa prinda realitate, minti sa se imbogateasca la scoala sau la un curs, niste picioare desculte sa simta caldura, bebelusi sa fie salvati de la moarte, un acoperis deasupra capului sa fie construit, o scoala sa fie vopsita, plateste o taxa de inmatriculare la scoala etc.

Idei sunt cu milioanele, vointa e doar una, alegerea la fel.

Si nu uita, la venitul donat adauga din abundenta iubire, gingasie, drag, suflet si speranta.

Ai doua maini, una pentru a primi,

cealalta pentru a oferi.

Incepe Azi!

 

“Micile gesturi de bunatate,

multiplicate de milioane de oameni,

pot schimba intreaga viata.”

Howard Zinn

Sursa foto

15 proverbe ale Pieilor-Rosii, ce vorbesc direct inimii tale...
E timpul sa incetezi sa mai fugi! Da! Da! Cu tine vorbesc!
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top