Now Reading
Cum să primești numărul de care copilul tău are nevoie pentru a merge la grădiniță/școala

Cum să primești numărul de care copilul tău are nevoie pentru a merge la grădiniță/școala

inregistrare gradinita

Pentru ca un copil să fie înregistrat la grădiniță de stat / privată sau la școală, el are nevoie de un număr unic, care se solicită la statul austriac. El nu este opțional, va fi cerut obligatoriu, oriunde vei alege să îl înscrii.

Site-ul oficial este aici. Se downloadează, se printează și se completează formularul acesta, unde este nevoie să introduci datele copilului, precum și ale părinților. După ce este semnat, el se poate depune la Servicestellen der Abteilung Kindergärten (MA10) direct sau prin email la sst12@ma10.wien.gv.at. Fiecare cartier are alte date de contact și adrese, dacă dorești să mergi personal, le poți descoperi aici, alegând cartierul unde locuiești.

În câteva săptămâni se primește, prin poștă, numărul unic aferent copilului tău, cu care poți depune cererea de înregistrare la grădiniță sau școală. Recomandarea mea e să aplici pentru acesta înainte de a avea nevoie, ca să nu aștepți după el.

Pentru detalii suplimentare se poate suna direct la Servicestellen der Abteilung Kindergärten (MA10), la numărul 01 277 55 55.

 

 

Cartierul 5  - ”Margareten" - diversitate urbană
Cartierul 4 - ”Wieden” - istoric și șarmant
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top