Now Reading
Cine depăşeşte criza se depăşeşte pe sine însuşi! A. Einstein

Cine depăşeşte criza se depăşeşte pe sine însuşi! A. Einstein

Cred cu desavarsire ca nimic nu este intamplator…

Aud multi oameni care se plang in jurul meu, care considera ca un bolovan le-a fost aruncat pe cap cu toate dificultatile vietii, ca e greu, si greu si greu. Si iarasi greu!

M-am saturat sa tot aud aceste lucruri. Ne cramponam in atatea plangeri, smiorcaieli… incat ne punem singuri piedici!!! E ca si cum am intra in tunel si exact la mijlocul lui ne asezam cu fundul pe asfalt si bombanim si tipam ca e greu, e intuneric si ca nu mai e nicio sansa pentru noi si nu mai facem niciun pas inainte.

Am fost si eu in acel mijloc de tunel si sincer… e ultimul loc unde vreau sa ajung!!!!

Asa ca… daca va aflati la capatul puterilor, credeti ca nu mai sunt sanse pentru voi, ca totul e anevoios si viata voastra e ca a lui Sisif, ca nimic nu e drept si statul e de vina pentru tot… ei, atunci ceea ce Albert Einstein a scris demult s-ar putea sa va placa, sa va traga de mana in sus si sa mergeti sau sa alergati spre luminita de la capatul tunelului.

“Sa nu pretindem ca lucrurile se vor schimba daca tot timpul facem acelasi lucru.

Criza este cea mai binecuvantata situatie care poate aparea pentru tari si persoane, pentru ca ea atrage după sine progrese.

Creativitatea se naste din necesitate, precum si ziua se naste din noapte. In perioada crizei se nasc inventiile, descoperirile si marile strategii.

Cine depaseste criza se depaseste pe sine insuşi, fara a ramane “depasit”. Cine atribuie crizei esecul, isi ameninta propriul talent si respecta mai mult problemele decat solutiile.

Adevarata criza este criza incompetentei.

Problema persoanelor si tarilor este lenea si indiferenta pentru a gasi solutii si iesiri din astfel de situatii.

Fara criza nu exista duel, fara duel viata este o rutina, o agonie lenta. Fara criza nu exista valoare. In perioada crizei infloreste ce-i mai bun in fiecare, pentru ca fara criza orice vant este o mangaiere. Daca vorbim de criza o promovam, iar tacerea este o exaltare a conformismului.

In loc de toate acestea, mai bine sa muncim. Sa terminam odata cu singura criza amenintatoare: “tragedia de a nu dori sa luptam pentru a o depasi!”

 Albert Einstein

Asa ca, hai sus!

Cu tot cu motivatie, cu puterea de a mai face un pas,

cu tot curajul de a spune da vietii si

macar putina ambitie de a-ti atinge visurile!

Sursa foto

Atinge viata celor din jurul tau…
Copiii si asteptarile perpetue ale parintilor
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top