Now Reading
Cea mai frumoasa cofetarie din Viena… o sa te impresioneze, garantat!

Cea mai frumoasa cofetarie din Viena… o sa te impresioneze, garantat!

Locuiesc deja de cinci ani si jumatate in Viena si nu am calcat pana acum intr-o cafenea mai frumoasa ca Gerstner de la Karlsplatz.

Viena e plinaaaaaa de cafenele tipic austriece, precum si unele mai moderne. Cele traditionale sunt impresionante, de obicei, prin sali inalte, cu candelabre, dar totusi simple in decor. Iar chelnerii, in mare parte din cazuri, nu sunt nici pe departe un exemplu de prietenie sau macar de bucurie.

Insa, in acest weekend am calcat in cea mai frumoasa cafenea descoperita de mine. Este ca o epopee, in volume multiple: un decor ce te lasa efectiv cu gura cascata, tavanele sunt pictate si sunt de o impozanta fantastica, decorul este cald, primitor, chelnerii sunt prietenosi si esti asezat cumsecade la masa de seful de sala, un pian canta acorduri linistitoare singur (si i se misca si clapele), iar prajiturile sunt delicioase si nu costa nesimtit de mult, in medie sunt cam 4,40 Euro.

Istoria Gerstner a inceput in 1847 atunci cand Anton Gerstner a deschis prima cofetarie. De atunci au in lantul lor mai multe hoteluri si cofetarii, dar preferata mea tot aceasta, de la Karlsplatz, este!

Daca te uiti la Opera de pe Ring, pe strada din partea dreapta a Operei (pe langa Humanic) se gaseste aceasta cafenea, care are o intrare discreta, vernil pastelat. La parter este zona de unde se cumpara prajituri, dar la etajul 1 si 2 se afla zona de mese. Recomand din toata inima sa urcati pana la etajul doi (scarile sunt mai ascunse), unde te simti ca in povestile cu regi si regine. Nu e nevoie de un cod vestimentar anume, te primesc oricum. In poza de mai sus, sala este aranjata pentru un eveniment si locul pare mai pompos decat este.

Prajitura cea mai cunoscuta in Viena este Sachertorte, dar eu personal nu inteleg de ce este faimoasa. Nu imi place absolut deloc. As recomanda Apfelstrudel cu sos de vanilie sau oricare alt tort din vitrina care te atrage ca o sirena pe vechii marinari. Bineinteles, de asortat cu un Melange vienez (cafea tipic austriaca, cu spuma de lapte).

Aceasta cafenea este faimoasa si pentru sampanie, asa ca un pahar de Schlumberger este perfect pentru o zi normala, pentru a deveni speciala.

Bon appetit! 

Sursa foto

Mi-a spus cineva ca oamenii nu vor uita niciodata felul cum i-ai facut sa se simta
Top 5 cele mai frumoase piete de Craciun din Viena, clar de neratat!
View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top