Now Reading
Cartierul 11 – ”Simmering” – Diversitate culturală

Cartierul 11 – ”Simmering” – Diversitate culturală

Suprafață: 2.326. din 41.487 hectare, 5,6%

Populație: 102.000

Preț mediu chirie:  13 – 16.1  Euro/m2

Preț mediu cumpărare: 2.700 – 4.500 Euro/m2

Parcare: se găsește cu ușurință, mai greu pe arterele principale.

Spații verzi: da, peste 40% din cartier e verde, dar multe terenuri sunt agrare. 

Locuri de joacă: 47 din 856

Atmosferă vieneză: spre deloc

Cartiere invecinate: 2, 3, 10, 22

 

*** Acest articol face parte dintr-un șir de 24 de articole, te invit cu drag să citești și articolul de început, unde clarific mai multe detalii importante despre toate cartierele vieneze ***

 

Primele dovezi scrise ale așezării Simmering au apărut în 1028, deși artefacte vechi de peste 3.000 de ani au fost descoperite de arheologi pe teritoriul acestui cartier. O fabrică de bere a fost deschisă în 1605 și a generat venituri timp de 300 de ani, atrăgând constant clientelă.

 

Asedii, anexări, proletariat

 

Asediile turcești (1529 și 1683), invaziile ostile maghiare și două ocupații ale soldaților lui Napoleon (1805 și 1809) au dus la numeroase distrugeri și faze de reconstrucție. 

Însă, cartierul 11 a fost inclus în oraș în 1892, unind trei comunități de sine stătătoare – Albern, Kaiserebersdorf și Simmering – devenind, astfel al 8-lea cel mai mare Bezirk in Viena. Se spune că un domn pe nume Isinrich von Simmanningen ar fi fost odată proprietarul zonei din jurul orașului Simmering, ceea ce trebuie să fi dat naștere numelui actual. 

Acest Bezirk a fost dintotdeauna privit ca un cartier muncitoresc și industrial. Spre exemplu, în secolul XIX a fost sursa de electricitate pentru tramvaiele orașului, iar acum este, în continuare, locul unde multe firme farmaceutice sau electrice își au sediile și fabricile.

Însă, în paralel, peste 40% din suprafață este verde, cu păduri, pășuni și parcuri. Iar pe lângă acestea, extem de multe zone agricole, având astfel și o importanță economică pentru Viena. O parte serioasă din zona agrară se cheamă, foarte poetic, ”Am Himmelreich -În regatul cerurilor”.

 

Al doilea cel mai mare cimitir din Europa

 

Pe cât de sinistru ar părea, o atracție turistică cunoscută în zonă este Wiener Zentralfriedhof – cimitirul central, care începând cu anul 1874 a fost cel mai mare cimitir din Europa. În mijlocul acestui tărâm de peste 250 de hectare veghează biserica Heiligen Karl Borromäus – construită în 1910.  În zilele noastre, este al doilea cel mai mare din Europa și al 7-lea cel mai mare din lume, cu peste 330.000 de morminte. Este foarte frumos, cu ai săi copaci centenari, alei bine îngrijite și flori. 

În special vechea parte evreiască a cimitirului este o mărturie a importanței sale istorice și este deosebit de atmosferică atunci când se ridică ceața toamna.

Mulți vizitatori fac, de asemenea, un pelerinaj la numeroasele morminte de onoare, cum ar fi cele ale lui Schubert, Strauss, Falco, Udo Jürgens și Beethoven. De ceva timp, vizitatorii au posibilitatea de a se opri și la Konditorei Oberlaa, după o plimbare lungă prin cimitir.

 

De la sursă de gaz la complexuri rezidențiale

 

Una dintre cele mai importante clădiri din cartierul 11 este Gasometer. Pe vremuri aceasta era sursa de gaz pentru iluminatul stradal. După ce au fost abandonate, au intrat în cadrul unui proiect arhitectural de avengură, transformând cele patru turnuri imense în spații de locuit, închiriat, precum și de shopping. În zilele noastre, aici au loc și multe concerte, iar acum câțiva ani s-a filmat chiar filmul The Living Daylights cu James Bond. Iha!

Datorită poziției sale la periferia Vienei, în acest cartier nu te simți atât de înghesuit, dar, în același timp, poți ajunge incredibil de repede în centrul orașului datorită conexiunilor bune cu transportul public. În ceea ce privește infrastructura, trebuie menționată cu siguranță apropierea de aeroportul din Viena. Acest lucru nu este în niciun caz un dezavantaj, deoarece cele mai importante legături de transport trec prin districtul 11 din Viena.

Există, de asemenea, multe de oferit în ceea ce privește cultura, în special bisericile, calculate pe suprafața totală, care sunt surprinzător de multe. 

O stație imensă de purificare a apei vieneze, EBS – un centru de reciclare a materialelor speciale, precum și un centru de detenție juvenilă se găsesc în Cartierul 11. 

 

Voiaj la smochine  

 

La periferia cartierului există un loc idilic, care nu ar trebui să lipsească din ghidul nostru prin cartierele vieneze – Bio Feigenhof. Dacă ești în căutare de liniște și pace și, de asemenea, îți plac smochinele, acesta este exact locul potrivit. La ferma doamnei Kujal și a domnului Thiesz, totul se învârte în jurul fructelor gustoase. Grădina este luxuriantă și verde și minunat de relaxantă pentru ochii obișnuiți cu orașul. În magazinul generos al fermei există tot felul de lucruri de degustat, dar și rarități vegetale și o plantație de smochine în sere cu geamuri de sticlă, care te va umple de admirație. Se pot achiziționa și alte legume și fructe delicioase!

 

Concluzii

 

Cartierele 10 și 11 sunt două din cartierele pe care le recomand a fi evitate, dar din nou, în ultimii ani au izvorât niște oaze delicioase, cu blocuri rezidențiale și locuri de joacă largi și diverse. Principalul motiv al acestei recomandări este că atmosfera este vibrant balcanico-africano-turco-orientată și dacă te muți în Austria pentru o viață mai bună, atunci merită să fii atent la zona pe care o alegi.

Aici chiriile sunt mult mai mici și paleta variată, iar locuri de parcare se găsesc mult mai ușor decât în carrtierele 1-9.

Este un cartier unde populația crește constant din 1961, conform statisticilor austriece, mai ales datorită afluxului de persoane din alte țări și, mai ales, a ratei foarte mari de construcții noi, rezidențiale. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top