Now Reading
Carti de citit intr-o viata #9. Tibi Useriu. 27 de pasi. O viata de om ca in filme.

Carti de citit intr-o viata #9. Tibi Useriu. 27 de pasi. O viata de om ca in filme.

Am citit cartea, acum cativa ani, pe nerasuflate! NERASUFLATE!

Si ma gandeam… la fiecare pagina… “Oho! Ce poveste!”

Si apoi, doua pagini mai tarziu, mai adaugam “Ohoooo!!! Nu te cred! Omul acesta chiar a trait asa ceva!”

Dupa 50 de pagini, adaugasem atatea onomatopee, aruncasem atatea semne de exclamare in aer, ma socasem si ma linistisem de atatea ori, incat nici nu mai tineam minte.

Mai stiu sigur ca, atunci cand am descoperit de unde provine titlul… si ce inseamna, de fapt, acesti 27 de pasi, mi s-a parut un titlu ales genial. Chintesenta. Trecut. Prezent. Start. Restart. Reconfigurare.

De atunci il urmaresc pe Tibi Useriu si toate proiectele sale cu o consecventa fara limite. Abia astept sa calc si eu pe Via Transilvanica. Daca tot am visat o viata intreaga sa parcurg El Camino spaniol, dar acum sunt complet demotivata din cauza naturii turistice pe care si-a castigat-o, realizez ca mai e o sansa. Sa parcurg Romania noastra frumoasa. Sa fac propriul El Camino, cu picioarele pe glia mea draga si cu inima conectata la Carpati, la munti, la satele noastre traditionale, la spiritul dac si roman, care zvacneste in fiecare dintre noi.

“Lumea ma stie drept alergator de anduranta. Ce nu stie, insa, e povestea vietilor mele paralele.(…) Am fost pe rand: sluga la ciobani pe Bargaie, porcar in armata romana, azilant politic in Berlin, pizzar intr-un restaurant italian, bodyguard la un interlop sarb, martor in ceea ce se chema jocul de alba-neagra in Gran Canaria si autor de jafuri armate. Am evadat din doua inchisori europene, dar nu si din a treia. Vanat prin Interpol, am devenit client al unei puscarii de maxima securitate. Drept urmare, timp de aproape zece ani am lipsit la apel din propria tinerete.”

Da, citeste cartea! O sa iti ramana impregnata pe retina, in suflet, in ganduri. O carte despre renastere, despre gasirea unui scop in viata, despre caderi, inchisoare, furturi, faradelegi… si gasirea unui nou El Camino. Un drum propriu si personal al lui Tibi Useriu, cel ce a devenit o inspiratie pentru noi toti. Romani si straini deopotriva. In mica noastra tara, dar si pe intreg mapamondul.

Felicitari, Tibi! Le meriti cu varf si indesat!

“Un lucru îmi stă în gât ca un os de pește și anume:

lucrul început și nedus la capăt!”

Tibi Useriu

Echilibru intre sot si copii! Impartasirile unei moase din Austria, dupa 25 de ani de experienta.
Infofolitul copilului, caciula cea disputata si experienta mea cu mamele din Schönbrunn.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top