Now Reading
Ca sa schimbi fructele, trebuie sa schimbi radacinile. Ca sa schimbi ce e vizibil, schimba ce e invizibil

Ca sa schimbi fructele, trebuie sa schimbi radacinile. Ca sa schimbi ce e vizibil, schimba ce e invizibil

Intalnesc oameni nemultumiti de viata lor. Nemultumiti de saptamani, de luni, de ani, unii de o viata. Paradoxul e ca si vorbesc despre asta incontinuu, ce nu merge, ce e rau, cine i-a mai suparat, ce greu este si tot asa.

Si ii intreb: ”Na! Bun! Si ce ai schimbat din momentul in care ai realizat ca esti nemultumit si pana acum?” si, surprinzator, raman socati. Si continui cu intrebari si realizez ca tot in acelasi oras sunt, tot la acelasi job, tot cu acelasi partener, tot cu aceiasi prieteni, tot cu aceleasi activitati, tot cu aceleasi tabieturi si plangeri… si totusi fericirea si implinirea nu a batut la usa lor. Pai, cum? Cum sa faci acelasi lucru ani intregi, nemultumit, sperand ca asta te va duce pe culmile fericirii?

E ca si cum ai sta in fata unui mar si esti dezamagit ca nu iti da piersici, caci sunt mai savuroase. Vrei piersici, e simplu! Tare simplu! Plantezi un piersic, ii bagi radacinile in pamant si cu putina rabdare si munca, o sa primesti si piersici.

La fel si cu ceea ce iti doresti. Poate nu vine peste noapte. Dar e important sa visezi si sa simti, cu toata fiinta ta, cum ar fi sa traiesti ceea ce iti doresti cu adevarat, sa schimbi putin azi, putin maine, sa incerci si sa vezi ce iti aduce bucurie si apoi sa urmezi filonul aurului, cum i se spune in minerit.

Sau daca NU vrei sa faci schimbari, atunci, te rog, te implor, nu te mai plange. Schimba orice plangere cu o multumire si neschimband efectiv nimic in exteriorul tau, vei observa ca propriile sentimente de recunostinta iti vor aduce si bucuria launtrica. Nu mai spune ce iti lipseste, caci cuvintele au forta, una mai mare decat o percepi tu. Nu sunt doar niste combinatii de litere, sunt ca niste coduri ce deschid lumi si potentialitati.

Schimba invizibilul si vizibilul se va adapta in concordanta. Crede-ma, am incercat-o pe pielea mea, de atatea ori, deja!

Ca sa schimbi fructele,

trebuie sa schimbi radacinile.

Ca sa schimbi ce e vizibil,

schimba ce e invizibil.

“Daca tintesti spre NIMIC,

sa nu te miri ca il nimeresti de fiecare data.”

Zig Zagler

Sursa foto

De ce se cheama acest site explorimentez.ro? Cum a fost creat?
Persoanele destinate sa se intalneasca, se vor intalni intamplator, dar exact cand trebuie. Cum mi-am reintalnit eu fratele de suflet...
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top