Now Reading
Banii au rolul de a-ti da volumul mai tare la propriul caracter!

Banii au rolul de a-ti da volumul mai tare la propriul caracter!

O sa plonjez intr-o comparatie simpla, ca sa fie pe intelesul tuturor. Am observat ca banii au rolul rotitei de volum de la radio sau casetofon. Efectiv, iti iau caracterul, asa cum e, si il dau mai tare.

Daca ai bun simt, verticalitate, empatie, dorinta de a-i ajuta pe cei din jurul tau, investesti in tine si in cei din jurul tau, esti familist si pozitiv… cand vor da banii peste tine, in multe cazuri (ca sa nu ii bag pe toti in aceeasi oala), vei fi tot la fel, dar la o magnitudine mai mare. Vei ajuta si mai multi oameni in jurul tau, vei ramane alaturi de familie si cei dragi, empatia te va ajuta sa cauti solutii pentru a avea un aport in lumea asta, si asa mai departe. Efectiv, calitatea a ceea ce esti devine mai importanta, implicit si influenta ta, ca o raza de soare.

Ei! Dar daca tu esti un pierde-vara, ce-si petrece timpul doar prin paturi si discoteci, arunci cu ce ai in buzunar pe nimicuri si bautura, injuri ca la colt de gara, nu ai pic de respect pentru cei din jur si te consideri buricul pamantului… ei, atunci, daca te imbogatesti, daca nu apare un declic major in viata ta, vei arunca si mai multi bani prin discoteci si paturi, te vei crede nu doar buricul, ci si centrul universului, ii vei batjocori pe cei ce ti se par inferiori tie si tot asa. Si e trist, caci e rasunetul golului interior, nu harpa zeilor Olimpului.

Am fost inconjurata si de unii, si de altii. Si oricum ma izbeste aceasta diferenta cand calatoresc Austria – Romania, cam o data la fiecare luna. Atat in mediul de afaceri, dar si pe strada, te izbesc aceste diferente si cu cat le privesti mai de aproape, cu atat te uimesc mai mult.

Si e trist, judec eu…

Insa, ma inclin cu respect in fata celor care raman ei insisi si cand nu au nimic si cand au totul, care nu uita de unde au plecat si unde au ajuns, care intind o mana de ajutor in jurul lor si pentru care banii sunt doar un mijloc de a-si da volumul caracterului mai tare. Si peste toate, raman modesti (desi acest cuvant e riscant, caci multi il interpreteaza gresit).

Inclin palaria in fata voastra!

“Mai multi bani vor face doar să fii mai mult decat esti deja.

Mai multi bani te vor trimite doar mai repede la destinatie.

Asa ca, daca esti inclinat sa fii nefericit,

te vei simti mizerabil inconjurat de lux, cu mai multi bani.

Daca esti inclinat sa fii rautacios,

bogatia te va face sa devii o teroare.

Si daca esti inclinat spre bautura,

mai multi bani iti vor permite sa te distrugi cu ajutorul bauturii.”

Jim Rohn

Iar eu as completa acest citat cu:

Bogatia faptei este bogatia sufletului si invers…

Sursa foto

Interviu #6. Iv cel naiv. nemuritor. de meserie... slefuitor fara de egal de cuvinte.
Cel mai scurt articol! Dar merita recitit de 1.000 de ori si apoi... iarasi de la capat!
View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top