Now Reading
Apa nu isi face drum prin piatra pentru ca e puternica, ci persistenta! Sa nu uitam… in viata este la fel!

Apa nu isi face drum prin piatra pentru ca e puternica, ci persistenta! Sa nu uitam… in viata este la fel!

Multi sunt de parere ca cei ce reusesc in viata au avut norocul de partea lor, ca stelele s-au aranjat intr-o constelatie, ca cireasa de pe tort, la nasterea lor, ca sansele au batut la usa si uite asa… de pe o zi pe alta succesul si reusita s-au pogorat la ei in viata.

Cunosc multi oameni de succes la nivel international, am citit sute de biografii, sunt pasionata de carti ce povestesc traseele oamenilor prin propriile esecuri si reusite… si, ceea ce am realizat, este ca acestia nu au izbandit pentru ca au fost doar puternici, ci, mai ales, pentru ca sunt PERSEVERENTI.

La fel ca apa, ce isi sapa un drum mic, apoi unul mai mare prin pietre si munti. Ea nu este mai puternica decat stanca, dar cu siguranta mult mai perseverenta.

In iubire povestea este similara. Unele persoane te cuceresc, altele iti parlesc inima. Uneori, iti intra prin amintiri povesti frumoase si weekenduri de vis. Dar alaturi, o viata intreaga, raman doar cei ce lupta, cei ce persevereaza cu atentie, dedicare, timp, energie si iubire. E usor sa furi inima cuiva, dar e o complet alta poveste sa imparti o viata cu un om, acel OM!

Idei de afaceri sunt cu miile. Asteptam ideea geniala care sa ne faca milionari. Dar, de obicei, nu ideile marete, ci cele simple, dar implementate bine devin afaceri cu rasunet international. Povesteam cu Andrei Rosu la un moment dat si imi spunea ca 40% din tineri doresc sa devina vedete rock-pop, dar cati dintre ei isi valorifica vocea si nu se opresc pana nu ajung in top? Cel putin 30% dintre oameni viseaza sa aiba o cafenea sau un restaurant, dar cati iau planul de afaceri si ideea si o implementeaza, cu toate riscurile, noptile nedormite si munca din spate, pana detin cheia unui restaurant cunoscut? Nu ideile le lipsesc, ci mai degraba curajul, perseverenta, dorinta de nestramutat, pasiunea si puterea de a trece de toate greutatile. Asta transfera oamenii de la un nivel la altul.

Limbile straine sunt un alt exemplu, ce dovedeste acelasi principiu. Nu incape un dictionar intreg in memorie intr-o saptamana de munca, ci in ani. Expresiile se aduna usor, usor, prin practica. Degeaba esti tu determinat la 1 ianuarie sa inveti o noua limba straina, daca ti se ofileste cheful pana in februarie. Zi dupa zi, cuvant dupa cuvant, asa se asterne o noua limba straina in sistem. Cu perseverenta, nu cu un boom de energie si apoi delasare. Perseverenta, nu putere.

Asa ca – e simplu! Cand ai un vis, o dorinta, un plan, o idee… gandeste-te la apa.

Ea nu e puternica, ci perseverenta!

La fel si tu, fii mai degraba consecvent, decat puternic.

“Deseori uitam ca ciclul apei si ciclul vietii

sunt de fapt unul si acelasi.”

Jacques Cousteau

Sursa foto

Cersind amintiri. Despre iubiri ce au fost. Dar tu ai ramas.
14 lucruri pe care sa incepi sa le faci pentru tine. Sfaturi de la Marc&Angel, faimosi in toata lumea!
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top