Now Reading
A calatori nu depinde de bani, ci de curaj! A pleca in lumea mare nu tine de momentul potrivit, ci de acum!

A calatori nu depinde de bani, ci de curaj! A pleca in lumea mare nu tine de momentul potrivit, ci de acum!

“Calatoresc foarte mult;

urasc sa-mi fie viata intrerupta de rutina.”

Caskie Stinnett

Am inceput calatoriile in diferite colturi ale lumii la 21 de ani. Pentru multi poate e tarziu, pentru unii poate e devreme, insa pentru mine acel atunci inceput s-a dezlantuit la momentul potrivit.

Eram o provinciala, studenta in primul an de facultate, abia mutata in Bucuresti si inca deslusind rostul vietii. Castigam foarte, foarte putin, dar eram asa mandra ca pot munci si avea proprii mei bani in buzunar. Caci familia mea era una simpla si doream sa devin independenta. Gandindu-ma retrospectiv nici nu imi dau seama cum am reusit sa calatoresc atat de mult in acei ani. Zeci si zeci de tari vizitate in cativa ani, cu sandwich-uri infofolite bine in staniol, cu adidasi prea uzati in picioare, cu acelasi rucsac ce a bajbait prin trenuri si drumeaguri noi.

Cand iti doresti cu adevarat sa calatoresti si nu este doar un motto frumos pe care il afirmi cu toata puterea, dar doar cu jumatate de inima… se gaseste o solutie!

Fie ca iei trenul sau faci autostopul, fie ca mergi in restaurante cochete sau mananci pe bordura unui parc, fie ca ai 300 de euro bani de buzuar sau doar 30 de euro, fie ca porti haine de firma sau doar unele comode, fie ca dormi intr-o camera de hotel sau in pufosenia de sac de dormit… este INTOTDEAUNA o alegere. Dar a alege sa nu calatoresti, pentru ca nu ai bani, nu este o alegere. Cel putin nu pentru mine.

Incepe cu putin si paseste mult sau paseste putin, dar incepe cu mult. Oricum ar fi, ia-ti curajul la periat si indrazneste sa calatoresti, chiar daca nu toate conditiile sunt perfecte, chiar daca buzunarul nu e doldora de monede stralucitoare, chiar daca nu ai cu cine sau ce, chiar daca email-ul de la servici nu-ti da ragaz.

Am invatat ca timpul e prietenul nostru nu cand il irosim, ci cand calatorim,

Am invatat ca imboldul de a pleca in lumea larga e dictat de suflet, nu doar de bani,

Am invatat ca a calatori nu tine de bani, ci de curaj.

“Nu calatoresc pentru a ajunge undeva, ci pentru a pleca.

Calatoresc de dragul de a calatori.

Marea aventura este sa te pui in miscare.”

Robert Louis Stevenson

Sursa Foto

Oh, parintii… cei fara de care noi nu am fi. O poveste adevarata si impresionanta despre cum ne alegem parintii
Zanzibar... insula unde timpul se prelinge ca in picturile lui Dali
View Comments (2)
  • Sunt cumva de acord cu tine, dar deseori chiar ai nevoie de bani sa pleci in calatorii. Fara ei nu iti poti lua bilet de avion, fara ei nu iti poti lua de mancare si decat sa ajung in vacanta si sa fiu frustrata ca nu imi permit nimic, mai bine nici nu plec. Asta e parerea mea.

    • Iti respect parerea si multumesc ca ai impartasit-o. Ce am dorit sa subliniez cu acest articol este ca se gaseste o solutie, chiar si de a aduna bani, daca dorinta de a calatori este prezenta. 4Ron depusi pe zi intr-un borcan uitat pe un raft si la sfarsitul anului tot se aduna 1.460Ron, in 2 ani 2.920Ron, cu care se poate face o vacanta decenta. Solutii mai ieftine sau mai scumpe se gasesc, trebuie doar cautate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top