Now Reading
7.244 miliarde de oameni, 7.244 miliarde de ferestre, 7.244 miliarde de visuri ascunse

7.244 miliarde de oameni, 7.244 miliarde de ferestre, 7.244 miliarde de visuri ascunse

Cand zbor cu avionul iubesc sa admir pe fereastra toate acele mii de luminite, asezate in forme impare si distribuite ca boabele de nisip pe talpile goale la mare. Acele infime luminite care reprezinta sate, strazi, orase, case cu oameni, oameni cu suflet, suflete pline de dorinte, dorinte ce poate se vor implini sau poate vor ramane doar fum in amintiri.

Cand ma plimb pe strazi, ma pierd in reverie uitandu-ma agale la ferestre cu perdele colorate, la blocuri unde mai e luminat pe ici, pe colo si sa reflectez ca fiecare omusor din acele apartamente are un destin, are zile incantatoare si lacrimi curgand in altele, are visuri ascunse sub perna si dezamagiri afisate pe fata.

Cand aleg sa calatoresc cu trenul sau metroul, ma las imbratisata de moment si ma uit in ochii pasagerilor. Prin ferestrele acestea luminoase, descopar universuri mai largi sau mai inguste, ambitii mai curajoase sau mai lenese si ma intreb cate dorinte, cate visuri isi au culcusul pe generosul pervaz al acestor ferestre?

Ferestre noi mi se deschid pe ecranul calculatorului, fiecare afisand o viata, o destinatie, o insiruire de cuvinte. Ma las purtata deseori de simtamantul de a vedea dincolo de un zambet, de a observa in priviri lumile ascunse ale emotiilor, de a citi visurile declarate si de a le intui pe cele ascunse.

Dincolo de miliardele de ferestre din aceasta lume, ma imbarc in calatoria de a trece dincolo de ele si de a ma aventura in miliardele de nazuinte, de sperante pe care fiinta umana le perpeleste domol. Si cu cat ma adancesc in aceasta calatorie, cu atat realizez cat de simple ne sunt cerintele sufletului: sa fim fericiti, sa iubim si sa fim iubiti, sa calatorim si sa exploram viata, sa fim sanatosi si energici, sa fim intelesi, sa fim apreciati, ceea ce facem sa fie in concordanta cu ceea ce ne place, sa avem belsug si abundenta… si sa nu o uitam pe… sa ne descoperim menirea.

Ferestre. 

Ferestre de avioane, de case, de priviri sau poate imaginare,

Ferestre de suflete, dincolo de care se ascund

atatea miliarde de visuri ascunse…

… care totusi se pot aduna cu grija intr-un sambure de migdala.

Ferestre.

Sursa foto 

Melodii pentru suflet #3. Follow the sun - o reverie auditiva pentru clipe meditative
La rascruce de alegeri. Un somn nesomn intr-un boschet de zmeura, dar fara zmeura
View Comments (4)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top