Now Reading
Scrisoarea secreta a lui Albert Einstein catre fiica sa Leiserl. Dezvaluie care este forta suprema din univers, singura noastra salvare!

Scrisoarea secreta a lui Albert Einstein catre fiica sa Leiserl. Dezvaluie care este forta suprema din univers, singura noastra salvare!

Biblioteca imi e plina de biografii si ma las purtata de imaginatie dincolo de timp, prin vieti de oameni cu zvac si viziune, de-a lungul destinelor ce au lasat amprente in istoria lumii, dincolo de iubiri ce au traversat poduri de prejudecati si incercand sa inteleg genii de neinteles.

Scrisoarea aceasta a ajuns la mine de curand si mi se pare atat de frumoasa, incat merita impartasita. Se pare ca este una dintre cele 1400 de scrisori donate in anii 1980 de Lieserl, fiica lui Einstein,147e6da302921db17153bf394a9f123c Universitatii Ebraice din Ierusalim, cu mentiunea de a nu fi publicate decat dupa minim doua decenii de la moartea tatalui sau.

Iata una dintre ele, in care se vorbeste despre legea suprema a universului, cea mai puternica forta ce poate exista:

“Cand am propus teoria relativitatii, foarte putini oameni m-au inteles, iar ceea ce urmeaza sa destainui umanitatii acum, se va ciocni de neintelegerea si prejudecatile din aceasta lume.

Te rog sa pastrezi aceste scrisori atat timp cat este necesar, ani, decenii, pana cand societatea este suficient de avansata pentru a accepta ceea ce voi explica mai jos.

Exista o forta extrem de puternica, pentru care, cel putin pana in prezent, stiinta nu a gasit o explicatie formala. Este forta care include si guverneaza totul, este chiar in spatele oricarui fenomen care are loc in univers si inca nu a fost identificata de noi. Aceasta forta universala este IUBIREA. 

Cand cercetatorii au investigat o teorie unificata a universului, au uitat cea mai puternica forta nevazuta. Iubirea este Lumina, care ii lumineaza pe cei ce o ofera si o primesc. Iubirea este gravitatie, deoarece ii face pe unii oameni sa se simta atrasi de altii. Iubirea e putere, deoarece multiplica tot ce avem mai bun si ofera umanitatii sansa de a nu pieri in propriul egoism orb. Iubirea expune si reveleaza. Pentru iubire noi traim si murim. Iubirea e Dumnezeu si Dumnezeu este Iubire.

Aceasta forta explica totul si ofera sens vietii. Aceasta este variabila pe care am ignorat-o de prea mult timp, poate pentru ca ne este frica de iubire deoarece este singura energie din univers pe care fiinta umana nu a invatat sa o controleze dupa vointa sa.

Pentru a evidentia iubirea, am creat o simpla subtituire in cea mai faimoasa ecuatie de-a mea. Daca in loc de E=mc2, acceptam ca energia pentru a vindeca intreaga lume poate fi obtinuta din multiplicarea iubirii cu viteza luminii la patrat, atunci ajungem la concluzia ca iubirea este cea mai puternica forta ce exista, deoarece nu are nici o limita.

Dupa esecul umanitatii in a utiliza si controla celelalte forte din univers, care pana la urma s-au intors impotriva noastra, este imperios sa ne hranim pe noi insine cu o alta forma de energie…

Daca vrem ca speciile noastre sa supravietuiasca, daca vrem sa descoperim sensul vietii, daca vrem sa salvam lumea si fiecare fiinta constienta ce traieste, atunci iubirea este unicul raspuns.

Probabil nu suntem inca pregatiti sa cream o bomba a iubirii, un mecanism destul de puternic pentru a distruge ura, egoismul si lacomia care devasteaza planeta.

Cu toate acestea, fiecare individ poarta cu sine un mic, dar puternic generator de iubire, a carui energie asteapta sa fie eliberata.

Cand o sa invatam sa oferim si sa primim aceasta energie universala, draga Lieserl, vom putea afirma ca iubirea invinge tot, ca poate transcende totul si orice, deoarece iubirea este chintesenta vietii.

Regret profund ca nu am fost capabil sa exprim ceea ce este in inima mea, care a batut in liniste pentru tine intreaga mea viata. Poate e prea tarziu pentru scuze, dar cum timpul e relativ, simt nevoia sa iti impartasesc ca Te Iubesc si datorita tie am ajuns la raspunsul suprem!

Tatal tau,

Albert Einstein”

Sursa acestui articol este contul de twitter al faimosului cercetator Gregg Braden, cunoscut pentru cercetarile sale din domeniul fizicii cuantice. In paralel, este pasionat de culturile antice si desfasoara analize amanuntite atat la situri arheologice, cat si asupra manuscriselor vechi. 

“Exista doar doua cai de a-ti trai viata.

Una, ca si cand nimic nu e miracol,

Cealalta, ca si cand totul e miracol.”

A. Einstein

Alegeti sa vedeti miracolul!

Alegeti iubirea!

Sursa foto

Cum dorintele ascunse in lampioane prind viata
Cu femeia ta poti ajunge la capatul lumii. Cu altele aproape nicaieri. Cu barbatul tau simti ca orice in viata se rezolva. Cu altii mai nimic.
View Comments (11)
 • Stati 5 minute sa compun si eu o scrisoare si sa o semnez ca si cum ar fi fost scrisa de Einstein, ca lumea sa-i acorde atentie, ca sarmanul de mine, cine ma crede daca zic ceva?
  Mi se pare patetic sa folosesti numele altcuiva ca sa iti expui propriile pareri.

  • Aceasta scrisoare nu este compusa de echipa explorimentez si nici nu ne-am asumat vreodata licenta poetica asupra ei, de aceea este impartasita sub forma de citat.
   Am descoperit aceasta scrisoare pe contul de twitter al lui Gregg Braden, faimosul cercetator american in fizica cuantica si manuscrise antice.
   Am fost prezenta la cursurile lui, i-am citit mai bine de 5 carti si de aceea l-am considerat o sursa de incredere pentru a reda aceasta informatie.

 • am venit pe acest pamint sa invatam lectia iubirii si a iertarii sa ne debarsam de cele mai degradante vicii ale noastre in primul rind de mindrie care este radacina tuturor relelor

 • Cele mai luminate minti ale lumii au redescoperit ce se stia de la inceputul lumii si tot nu am invatat nimic.

  • Eugen… si eu am aceeasi senzatia, ca in loc sa evoluam, pornim spre inapoi. Cel putin din pespectiva intelegerii vietii, a trairii cu noi insine si de a face totul de calitate. Dar cum totul are un rost, sigur unde suntem acum ne va aduce in urmatorul punct necesar umanitatii.

 • Fiecare celula vie de pe planeta nazuieste spre iubire, traieste pentru a iubi si iubeste pentru a trai, Universul s.a nascut din iubire, iubire s.a nascut pentru. Univers.

 • Iubirea este cel mai bun medicament pentru sufletele ranite, intristate, dobatate de necazurile si incercarile vietii. Iubirea inseamna actiune, nu numai sentimente. Cand iubim pe cineva ii dovedim cu fapta.

 • Cat de mult avem de invatat din aceasta scrisoare secreta.Din iubire sa nascut omenirea din iubire se infaptuiesc lucruri mari.Cand iubesti cu adevarat poti realiza multe.Iubirea vindeca orce suferinta.De ce oare nu avem oameni ca Eistain in scoli in facultati in biserici ptr.ca omenirea ar gandi si ar actiona numai spre bine si beneficii umane.Dar am constatat si reversa cand iubesti siner si mult se intampla sa nu ai parte de ea (el)or til fura ,or se sparge or se strica la fel si in unele familii unul din cei dragi se muta la cer.Nu stiu ,poate gresesc.

 • Iubirea nu este intalnirea a 2 corpuri. Doua fiinte pot sa nu se stranga niciodata, nici macar cu varful degetelor, dar sa simta intre ele o legatura puternica, indejstructibila. Alte persoane care dorm in acelasi pat , se simt singure, straine una fata de cealalta. Atunci cand 2 fiinte se iubesc cu adevarat, nimic si nimeni nu le poate desparti. Chiar daca le separa mii de kilometrii, in realitate sunt mereu impreuna. Chiar daca sunt despartiti de munti si oceane, ele sunt impreuna, pentruca ceeace traiesc se situeaza atat de sus, incat aceasta scapa limitarii planului fizic.Foarte rar se intalnesc acesti oameni speciali, cu vibratii inalte. Ei se simt de la mii de kilometrii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top